søndag den 12. marts 2023

Workshopspræsentation: Julie Cordes laver kurve i hasselspån

Det er os en kæmpe fornøjelse at kunne præsentere Julie Cordes aka slojdlyd, som den anden workshopholder på Snittefest 2023!

Julie er uddannet indenfor gamle træhåndværk fra den svenske håndværksskole Sätergläntan og har taget svendebrev i træsløjderfaget gennem Sveriges Hantverksråd. Efterfølgende har hun været med i flere træprojekter bl.a. som en del af Täljskapet. I 2021/22 turnerede deres vandreudstilling ”Almprojektet” i Sverige. I august fik hun tildelt et legat til at udforske udformning af træmasker og dette forår er et af hovedprojekterne arrangering af Sløjdfestival i Seljord i Norge, og en nyt projekt med Täljskapet. Ved siden af træhåndværket har Julie desuden fordybet sig i nordiske kurvefletteteknikker, senest gennem et halvårligt uddannelsesforløb på museer og på Sätergläntan



Julie vil guide jer igennem hvordan man går fra en hasselstok til spåner som kan bruges til at flette kurve med. "Vi kommer omkring det meste: valg af materiale, sankning af hassel, klargøring af flettemateriale, og til selve kurvefletningen. Der bliver mulighed for at se på forskellige typer hasselkurve, og kurve med andre flettematerialer fra Norge og Sverige". 


Så har du en indre fletter, men mangler et skub i ryggen så er dette workshoppen for dig. 


"Det tager tid at lave flettespån og flette en kurv i hassel og man bliver muligvis ikke færdig på de to dage snittefest varer. Men man får instruktion i at kunne færdiggøre kurven på egen hånd, og beskrivelse af hele processen kan."



Det er nødvendigt med nogen snitteerfaring og for at kunne deltage i workshoppen.


Til de der ønsker er det muligt at flette en enklere hasselkurv med træbund


Medbring egen kniv og gerne en skarp havesaks. Ellers må vi låne og dele.

Der vil være en materiale pris på 70 kr. pr. deltager fordi Julie stiller udvalgte hasselstokke til rådighed.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar