tirsdag den 4. april 2023

Workshopspræsentation: Benjamin Bording hugger og snitte grydeskeer


Det er os en fornøjelse at kunne præsentere den næste workshop: grydeskeer med Benjamin Bording (benjamin_sloyd). 

Benjamin beskriver sig selv snitter, knivmand, amatørsmed og øksesvinger. Derudover prøver han kræfter med det meste håndværk han kommer i nærheden af. Skeer, skåle, smøreknive, små væve, tegning, knivskæfter, figurer og alt muligt andet. 


​"Jeg snitter fordi det er sjovt, udfordrende og spændende. Derudover er jeg begejstret for den sociale del af snitteriet. Man kommer til at snakke med naboen, som forærer én et stykke træ fra egen have - og så møder man de bedste mennesker til snittefest, på IG, eller andre steder hvor ligesindede dukker op". 


Benjamin er uddannet og arbejder som lærer i naturfag, historie og håndværk og disse tre fag forener han i interessen for snitteri. Derudover sidder han i bestyrelsen for Snittefest i Danmark, som arrangerer snittefesten. 


"Vi skal snitte grydeskeer - til grød, gryderet og alt det andet der skal røres og serveres med hjemmegjort kærlighed. Hvis nogen kommer med særlige ideer eller krav til en grydeske tager vi fat på dem, men man er også helt velkommen til at deltage uden nogen forudgående plan" siger Benjamin.



I denne workshop vil I komme til at fokusere på den grundlæggende teknik til at lave en ske. Hvordan man effektivt og sikkert kommer fra ide til færdig form på skeen. I skal arbejde med økse, snittekniv og skekniv. I vil få demonstreret alle trin og teknikker fortløbende igennem workshoppen og Benjamin vil vejlede jer i jeres proces. Benjamin medbringer nogle eksemplariske modeller, men ellers prøver vi også at arbejde med blyanten og egne ideer. 



Medbring meget gerne selv økse, kniv og skekniv. Benjamin har lidt låneudstyr med, men det er bare federe at lærer sit eget grej at kende.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar