søndag den 23. april 2023

Workshopspræsentation: Jens drejer/vipper skåle på vippelad med kroge og fodkraft


Det er os en stor stor glæde at kunne byde en trofast instruktør velkommen til endnu en omgang. Vi præsentere hermed Jens Katballe (link) som instruktør på snittefest 2023. 

Jens vil sammen med kursisterne på hans workshop dreje små skåle på vippelad, som Snittefesten låner af snittefolkene fra Sløjdlyst. 



Jens er efterskolelærer med håndelag og hang til traditionelt håndværk. Hans viden, interesse og erfaring med træ er blevet stor siden han som teenager lærte at snitte skeer hos sin morfar. Jens arbejder med mange forskellige aspekter af træhåndværk. Smedning af værktøj, små snitteprojekter, møbler, trædrejning (og vipning!), mælkemaling og kaffebrygningsudstyr - Jens kan lidt af hvert. Jens’ arbejde har altid fokus på æstetik og funktionalitet.


“Vi arbejder på skåleemner jeg har forberedt inden workshoppen. De skal først bearbejdes med økse og derefter drejes på vippelad med drejekroge og fodkraft. Du får en grundlæggende forståelse for arbejdet med skåle på vippelad samt drejekroge og kommer forhåbentligt hjem med en færdig træskål.”



I workshoppen skal vi arbejde med de grundlæggende processer i arbejdet med skåledrejning på vippelad. Det er en stor fordel at have en grundlæggende forståelse for skærende værktøj og træets struktur.


Sløjdlyst og Jens stiller drejekroge og vippelad til rådighed, men har du selv kroge, økser, knive eller andet værktøj må du gerne medbringe dem.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar