mandag den 10. april 2023

Workshopspræsentation: Lars snitter spiseskeer, som man rent faktisk kan spise med


Det er vores store fornøjelse at kunne introducer Lars Mosgaard (mosscarver) som den 6. instruktør på snittefest 2023. 


Lars begyndte at snitte lidt i sin lejlighed i København omkring 2015, og forelskede sig i skesnitning. Det førte ham til Spoonfest i England, hvorefter den nye hobby tog fart. Lars har sidenhen i flere snittefestivaler og er med i snittefælleskabet “Sløjdlyst”, hvor fokus er på arbejdet med frisk træ. Derudover sidder han med i bestyrelsen for Snittefesten. 


Lars har efterhånden udvidet hans repertoire til andet end skeer, men skesnitning er hans store passion. Hver en ske, som forlader hans hånd er der blevet lagt omhu og solidt snittehåndværk i. 



“En spiseske skal være funktionel. Det betyder at den ikke kun skal være flot og god at holde på men også skal ind i munden. Hvilket stiller krav til form og finish”. 


“Jeg vil i workshoppen guide jer igennem hvordan jeg aktivt bruger facetter til at forme spiseskeer og dele min passion for at snitte spiseskeer. Vi vil starte med at hugge en såkaldt “blank” og derefter vil vi bruge sløjdkniv og skekniv til at forme skeen.”



“De formgivende teknikker vi kommer til at arbejde med kan bruges bredt i alt andet snitning. Fokus vil være på form og hvordan vi udnytter vores værktøj og materialet til at give form. 

Vi slutter af med at gennemgå finish og efterbehandling. Der vil være rig mulighed for spørgsmål.“


Deltagere forventes at medbringe en sløjdkniv, en skekniv og en økse. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar